1 av 3
Wilma Martinsson och Emilia Båvlind och väntar på inspiration. Foto: Gunilla Nordström/Sveriges Radio
2 av 3
Estetelevrna på Klippans gymnasieskola har skapat konstinstallationen När graffittin kom till byn. Foto: Gunilla Nordström/Sveriges Radio
3 av 3
Servettpapper spelar en inte oväsentlig roll i installationen. Foto: Gunilla Nordström/Sveriges Radio
Torsdag 3 mars

När graffitin kom till byn

Hallå Skåne åker till Klippan för att få veta mer om ”när graffitin kom till byn”. Sedan i måndags har man byggt en utställning med samma namn på Klippans konsthall och vernissagen är på lördag. Hallå Skåne ger dig en förhandslyssning om vad det handlar om.

I dag håller vi också koll på demonstrationen mot att Sverigedemokraterna har lagt sitt partikansli i Kristianstad. Det finns ett demonstrationstillstånd och den demonstrationen ska dra i gång på lilla torg sent i eftermiddag.

Sen undrar vi om Kristianstads kommun har övergett sin kommunslogan ”Spirit of food”? Man kan nästan tro det när man kommer in i kommunen. Eva Mårtensson som är informationschef i Kristianstad kommun berättar hur det ligger till.

Hallå Skåne med Malin Nilsson och Richard Martinsson i dag från 15.30 – efter sporten.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".