1 av 2
<small><a href="http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=4069">Klicka för att komma till Radioleaks!</a></small>
2 av 2
Malin Roos och Helena Paulsson i täten på barnvagnsmarchen. Foto: Alva Ingvaldson/Sveriges Radio
Fettisdag 8 mars

Barnvagnsmarsch och Radioleaks

Internationella kvinnodagen, lansering av Radioleaks och barnvagnsmarscher runt om i Skåne. Det är minst sagt en händelserik fettisdag i dag.

Under åren 2007 till 2010 satsade regeringen stora summor på att utveckla kvinnors företagande. Totalt 400 miljoner, varav 15 miljoner gick till Skåne. Före jul beslöt man att satsa lika mycket pengar de kommande fyra åren. Men hur har det gått? Ledde satsningen till förändring? Och hur ökar man förändringstakten? För trots att Skåne ligger långt framme så är bara cirka en tredjedel av de skånska företagarna kvinnor. Än mindre är andelen kvinnliga styrelseledamöter i skånska företag.

Vi åker till Hammenhög för att träffa advokaten Annika Andebark som deltog i mentorprogrammet Qlara besked, en av många satsningar som till stor del finansierades med de här pengarna. Vi träffar dessutom näringsminister Maud Olofsson som får svara på de ovanstående frågorna.

I dag lanserar Sveriges Radio tjänsten Radioleaks, där kan du som privatperson läcka information helt anonymt. En som jobbat med satsningen är reportern och producenten Jesper Lindau. Efter klockan 16.00 hör du honom förklara tanken bakom Radioleaks. Dessutom listar jag och Richard vilka dokument vi skulle vilja att någon läckte till Radioleaks.

Sedan ska reporter Richard Martinsson ut och barnvagnsmarschera också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".