Intervju

Att vara bipolär

0:23 min

Den där superångesten som aldrig ville försvinna, den som fick mig att klättra på väggarna och knappt kunna andas ... Den har blivit bättre nu.
                                                                                                    Jenny Sjöö

Hon är 30 år gammal, har långt svart hårt och är mamma till en liten tjej med brunt lockigt hår som uppenbart har ärvt sin mammas stora bruna ögon. Hon jobbar inom Region Skåne och för ett år sedan var hon med i en dokumentärserie i TV som UR gjorde. Möt Jenny Sjöö!

Jenny har diagnosen bipolär typ II. Tidigare arbetade hon inom sjukvården, men har sedan utbildat sig till journalist och nu arbetar hon för Region Skåne. För ett år sedan sändes programmet Inferno, om psykisk ohälsa, i UR. Där medverkade Jenny och berättade om sin sjukdom.

I dag medverkade Jenny Sjöö i Hallå Skåne och nedan kan du lyssna på hela intervjun om hur det är vara bipolär.

Bipolär sjukdom typ II

Sjukdomstypen kännetecknas främst av en eller flera egentliga depressioner som åtföljs av minst ett hypomaniskt skov. Snabba humörförändringar (ledsenhet, irritabilitet, eufori) åtföljs av symtom på mani och allvarlig depression.

Källa: Wikipedia

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista