1 av 2
Espresso House – är det verkligen Sveriges bästa arbetsplats? Foto: Azar Akbarian/Sveriges Radio
2 av 2
Tuve Skånberg, riksdagsledamot (KD), anser att Espresso House bryter mot regelverket. Foto: Sveriges Radio
Kaffebarernas baksida

Espresso House – Sveriges bästa arbetsplats?

6:05 min

Underbemanning, övertid och minimala lunchraster, så beskriver flera anställda på Espresso House sin arbetssituation. Samtidigt får de ständigt vara beredda på oväntade kontroller från arbetsgivaren. ”Härskarmetoder” säger Hotell- och restaurangfacket. ”Fokus på gästerna” menar Espresso House VD samtidigt som målet är att skapa Sveriges bästa arbetsplats.

Vad säger fyra skånska riksdagsledamöter för Alliansen om arbetsförhållandena på Espresso House? På en hamburgerkedja i Kristianstad samlades de för att prata om hur restaurangmomsen kommer att påverka ungdomsjobben, men vi var där för att istället prata om Espresso House.

Hör Espresso House VD Adriano Capoferro svara på kritiken ännu en gång i vårt eftermiddagsprogram Hallå Skåne. Han hävdar att lösningen finns i "Gästens Väg", vilket är det kontrollsystem som nland annat mycket av kritiken riktats mot.

Vad tycker du? Känner du igen dig?

Är det okej att arbeta på en arbetsplats med ständig underbemanning, övertid, övervakning och korta lunchraster? Dela med dig av dina egna erfarenheter från liknande arbetssituationer.

Skriv gärna i kommentarsfältet nedan! OBS, du kan vara anonym. Eller mejla oss på hallaskane@sverigesradio.se! Vi planerar en uppföljning lite längre fram.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista