Espresso House. Foto: Azar Akbarian/Sveriges Radio
Kaffebarernas baksida del 2

”Toppen av ett isberg”

Hör Espresso Houses VD svara på de senaste dagarna kritik
13 min

I gårdagens Hallå Skåne kunde berättade vi om hur det är att jobba på Espresso House. Du hörde anställda berätta om underbemanning, obetald övertid och minimala eller obefintliga lunchraster. Och att de samtidigt får vara ständigt beredda på oväntade kontroller från arbetsgivaren.

”Härskarmetoder” sa Hotell- och restaurangfacket. ”Fokus på gästerna” menar Espresso House VD och säger att målet är att skapa Sveriges bästa arbetsplats.

Ett flertal av alla som hört av sig till oss menar att vi bara skrapat på ytan och att detta är ”toppen av ett isberg”. Så i dag fortsätter vi granskingen och har med representanter både från ledningen och anställda.

Espresso House – Sveriges bästa arbetsplats?

Espresso House. Foto: Azar Akbarian/Sveriges Radio
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".