Här gör jag 1-0 till KDFF. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

Elin: "Jag ska avslöja en del skvaller"

Hej på er, nummer sju är här för att blogga om det mesta som händer i och omkring Kristianstads DFF. Jag är den där lilla ettriga jäveln som springer snabbare än vinden runt på mittfältet eller i anfallet i KDFF. Har tidigare när jag bodde i Växjö och spelade med Östers IF kallats för Sparven. 

På tal om smeknamn så har jag under mina år som fotbollsspelare upptäckt att det är himla vanligt med sådant inom lag. Det brukar låta något i stil med "Ja men det där namnet är ju alldeles för långt för att skrika på planen, nu kallar vi dig si eller så". Och vips hittas ett smeknamn på!

Under 2009 då jag var en säsong i finska ligan så var det vanligt att namnen fick sig en liten mer finsk twist som till exempel att Jannica blev Jamppa, Frida fick heta Fripps, Angelica blev Ansku.

Här i Kdff har många spelare också kära smeknamn och det är lika bra att klargöra vissa av dem här och nu så ni vet vem jag skriver om här i framtiden eller vilka vi ropar på inne på planen när ni kommer och kollar på oss. En del i laget vet man faktiskt knappt vad de heter i förnamn, som Therese Björck (Björck), Susanne Moberg (Moberg eller Mo), Emelie Johnsson (Johnsson eller Johns), Anna Persson (Pelle eller Pär), Kosovare Asllani (Kosse) eller Therese Andersson (Tozz). Sen har vi Gudny Björk Odinsdottir som kan vara den som har flest namn i hela laget, hon lyssnar om man säger Gun, Gunsan, Gudrun, Gun-Britt. Ja, allt i närheten av Gu..

Jag hoppas att ni ser fram emot att följa den här bloggen lika mycket som jag ser fram emot att skriva i den. Här har ni er chans att få lära känna oss i KDFF lite bättre och har ni tur kommer jag även att avslöja en del skvaller samt lite om vad som händer "behind the scenes".

På återseende /Elin Nilsen #7

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".