Igår hette bussen "Stridsvagnen Blackie"!

"Bussen heter Blixten McBlack"

Ibland hatar vi den och ibland tycker vi att den är väldigt praktisk. Den är ordentligt ful, rostig och saknar alla de där nya finesserna som skulle göra färden till och från träningarna rena rama fröjden.

Jag skriver givetvis om vår buss, som vi, Kristianstad-gänget, pendlar med till och från Vittsjö varje dag. Jag skriver om den 9-mannabuss som har Spiderman upphängd i bakrutan och som har diverse funktioner som spökar under bussresorna.

Jag tänker på handtag som trillar av när man vevar ner rutan (nej det finns ingen automatisk fönsterknapp) och det spännande ljudet som hörs när man trycker på spolarvätskeknappen.

Och vilken tid det tog innan vi förstod vad det var som lät då, på den tiden var det ännu mer spännande. Nu låter jag väldigt negativ till vårt färdsätt, men det är jag inte egentligen.

Man skulle kunna kalla bussen för ”Svarta faran” (om Burre kör och har glömt glasögonen hemma), ”Blixten McBlack” (när jag kör, så kommer vi hem innan klockan åtta).

Eller vad sägs om ”Stridsvagnen Blackie” (när Andy kör, finns det ingen väg att komma fram på så skapar hon en) eller ”Sengångarblackie” (när Soffan kör..).

Vi har roligt åt alla bristande kvalitéer och bussen har dessutom varit med överallt! Till och med i Ullared! Allt som oftast har vi trevligt under de timmar vi spenderar tillsammans på till och från träningarna.

Detta inlägg tillägnas dig, kära buss!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".