1 av 4
16-årige Philip Morin är det svenska hoppet i helgens tävling. Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio
2 av 4
James Geidel, Jörgen Andersson, Roland Geidel och Peter Nilsson på presskonferensen. Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio
3 av 4
En del av nya Åsum Ring. Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio
4 av 4
P4:s Kristianstads reporter fick prova på den nya banan. Foto: Susanne Nilsson

Nya Åsum Ring redo för racing

4:05 min

Rotax Euro Challenge - för den oinvigde kan det låta som vad som helst. Norra Åsum kanske låter mer bekant för den gemene skåningen. Och det är just i Norra Åsum, som den 3:e deltävlingen i Rotax Euro Challenge kommer hållas nu till helgen.

Det handlar om racing-gokarts på banan Åsum Ring - Kristianstad Kartingklubbs anläggning som nu har blivit en av Europas absolut bästa.

Efter ett intensivt arbete de senaste två åren är kartingbanan nu ombyggd och klar för internationella tävlingar. Drömmen om en ny bana som håller för världsmästerskap i Kristianstad har funnits där länge men att det skulle bli verklighet så snart, det kunde man inte ana för några år sedan.

Med hjälp av massvis med sponsorer och flera eldsjälar har man lyckats bygga en kartingbana som håller absolut toppklass och som redan är hyllad av både förare och Svenska Bilsportförbundet.

– Nästan alla som idag kör Formel 1 har börjat sin karriär med gokarts, säger Roland Geidel som anordnar Rotax Euro Challenge med sitt företag RGMMC Establishment.

Dimitri Lennartsson

Dimitri Lennartsson, reporter. Foto: Johanna Petersson/Sveriges Radio

044-7751285
dimitri.lennartsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista