1 av 2
Jan Zakariasson från Surströmmingsakademien i Vånga besökte P4 Kristianstad och bjöd på surströmming. För övriga medarbetares skull öppnades burken utanför radiohuset. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio.
2 av 2
Så var det dukat för surströmmingspremiär i studion. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio
Mat

Den doftstarka premiärdagen

Jan Zakariasson: ”Det kräver mogna smaklökar”
9:00 min

Det finns en surströmmingsakademie i Vånga. Och sista torsdagen i varje månad träffas de för att åtnjuta just surströmming. Extra speciellt blir det i dag då det är surströmmingspremiär.

Jan Zakariasson från Surströmmingsakademien besökte P4 Kristianstad och berättade om akademien i Vånga och bjöd programledarna Linda Evereus och Mattias Bolin på surströmming.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".