1 av 3
2 av 3
Den rimmade bogen skärs i tunna skivor. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio.
3 av 3

Lättrimmad bog med smaskiga tillbehör

Grillad lättrimmad bog av gris med gräddig kål, salsa verde och friterade rödbetor. Vattnas det i munnen? Varsågod, här är receptet.

Börja med salsan då den bara mår bra av att stå en stund.

Skala gurka och skrapa ut kärnorna, tärna sen den. Tärna samma mängd tomat och blanda i en skål.

Blanda lime, kallpressad olivolja, chilly, hackad vitlök, flingsalt och koriander. rör ihop med "tomatgurk" röran och låt stå.

Strimla din färska fina kål och fräs i mycket smör med lite hacka vitlök i, glöm inte att salta. När kålen är mjuk slår du på grädda och kalvbouljon.

Tvätta rödbetorna och skär dom i cirka tre millimeters skivor, låt dom vila i kallt vatten.

Nu har du bråda dagar. Du ska både fritera rödbetorna knapriga i 180°c olja två gånger så dom blir krispiga , grilla grisen (tänk på att den är rimmad så bara peppar på grillen) och värma på kålen.

Smaklig måltid!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".