
Fantastiska fisk
Mums vad gott! Känner du att du har hamnat i samma samma-träsket när det gäller middagsmaten därhemma - varsågod här kommer det som bryter av och lyfter dig och din matlagning!
Idag var antikvitetskännaren Martin Laurell på besök i Carlsson & Co och han lagade en såååå god fiskgryta eller soppa hur du vill - ingredienserna får du nedan. Han är uppvuxen med antikviteter runt omkring sig och som han säger så "fick det med modermjölken".
Just det och så var det fiskgrytan a la Martin:
2 lökar (stora klyftor)
2 fänkål (dela i stora bitar)
Fräs i mycket olivolja i stor gryta
I med 1 liter fiskbuljong
Mortla saffran (2 påsar)
Pressa i vitlök 3-4 klyftor
Häll i en halv flaska vitt vin
I med fisken, kolja och laxfilé skuren i lagom bitar
Koka en stund, men det ska fortfarande finnas stuns i grönsakerna. I med några havskräftor för den vackra sakens skull, ja, och smaken förstås! :)
Servera med en klick saffransaioli:
1 1/2 dl majonäs
3-4 vitlöksklyftor
1 påse saffran (mortla med lite salt)