Halländska små rätter - mums!

Halländsk mat!

Så mycket god mat vi har att vara stolta för i Halland. Eva Hessel matkonsult gästade programmet och inspirerade oss alla till att laga halländska tapas...

Småpotatis i grönkålspesto. Peston består av hasselnötter, grönkål, cheddarost, vitlök och god olivolja, salt och peppar.

Gratinerad blomkål med ädelost. Koka blomkålsbuketterna lätt innan gratinering, i med lite mjölk och på med ädelost. Mums!

Halländsk skinka med färskost. Blanda den halländska färskosten med hackade torkade aprikoser, lägg en klick ost på skinkan och rulla ihop!)

Gratinerade halländska chips med champinjonröra, bestående av chili-cremefraiche, persilja, halländsk cheddarost. Skjuts in i ugnen!

Rökt laxröra på hårt tunnbröd. Riven pepparrot, hackad dill, creme fraiche och rökt lax. Blanda ihop och lägg på bitar av tunnbröd! Voilá!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista