Mark och Jenny Blakey

En osannolikt fin historia

Jenny och Mark Blakey - en osannolik historia!
5:02 min

Att kärleken är stark och övervinner allt kan ju låta lite klyschigt, men det är sååå sant. Du måste bara lyssna på Ingrid Arinells otroligt starka, fina och berörande reportage om Mark och Jenny Blakey.

Jenny och Mark Blakey i Oskarström hade knappt varit tillsammans i ett år när deras liv förändrades radikalt. Bara 28 år gammal drabbades Jenny av en stroke. Livet ställdes på ända - men inte kärleken. Mark fattade ett snabbt beslut. Han lämnade jobbet i England och flyttade till Sverige för att vara hos Jenny. Här möter du två människor som valt att stå vid varandras sida när livet skakats om ordentligt, ett par som lever för att uppfylla sina drömmar och genom det ge hopp åt andra. Det har nu gått tolv år sedan de träffades i Sydafrika för allra första gången.

Under tiden i London började Jenny och Mark planera för framtiden. Först skulle de bo i Sverige ett tag och sedan flytta till Sydafrika där Jenny skulle kunna jobba som lärare i engelska. Efter nio månader tillsammans i England flyttade Jenny tillbaks till Sverige och Jönköping. Hon fixade lägenhet och lärarjobb. Mark arbetade långa skift i Portsmith för att spara ihop pengar till deras nya liv. Och varje dag, både morgon och kväll, ringde de till varandra och pratade - ofta flera timmar i sträck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".