Lena Evald vill gärna prata om cancern och hur hon tänker och förhåller sig till den. Foto: Sveriges Radio

När det fruktansvärda händer!

2:44 min

Jag träffar Lena Evald hemma i hennes och makens lägenhet i Halmstad. I min ögon är det en stark kvinna jag möter i dörren och jag har svårt att ta in att hon är såå svårt sjuk - hon har en glöd och en energi i ögonen som talar om något annat. Det är viljan att leva som vi kommer att prata om, om de starka övertygande mental bilderna som driver Lena att kriga mot vad hon kallar "alien", men också det otroligt jobbiga som ställer Lenas mentala styrka på svåra prov men också omgivningens.

För drygt ett år sedan fick Lena beskedet att hon var svårt cancersjuk och hon opererades hastigt. Hon hade cancer i tarmar och senare spred den sig till mjälten, gallblåsan och levern. Ytterligare en operation fick göras, mjälten togs bort och även delar av levern. I januari fick hon dessutom beskedet att "alien", sitter i lungorna och i bukhinnan utanför levern...

Lena är samtalsterapeut och har jobbat med en metod som heter NLP, neurolingvistisk programmering. Under sin karriär har hon hjälpt många upp på banan igen - nu har hon stor hjälp av det själv.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista