1 av 2
Bengt Johansson på besök i studion
2 av 2
"Farmor" Julia Bernadina Karlsson tilsammans med sina 12 barn...
Måndagsgästen

Bengan Johansson på besök

"Det är bättre än medlajerna"
32 min

Det finns verkligen mycket att prata med Bengt "Bengan" Johansson om. Han är ju den legendariske handbollstränaren  och förbundskaptenen som tillsammans med handbollslandslaget errövrade 13 medaljer i 16 internationella mästerskap under åren 1988-2004.

I intervjun idag så pratar vi dels om hur man bygger ett framgångsrikt lag men också om tomheten när man inte har strålkastarnas ljus på sig, även Bengan har upplevt tomheten och också insett vikten av att fylla livet med roliga saker om man uppskattar. I Bengts fall handlar det bland annat om att spela golf, resa och spela bridge (ett nyvunnet intresse). (Lyssna gärna igen i lyssnningsarkivet. )

Idag så var det nog många som berördes av den historiska berättelsen om Julia Berhardina Karlsson, född 1887. Hennes man August Sigfrid Karlsson från Dagsås omkom i Titanics förlisning. Det är barnbarnet till Julia, Ingela Karlsson i Varberg som minns sin farmor och som därmed också har speciella band till Titanic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".