Flicka fortfarande försvunnen

Den 14-åriga flickan som försvann i måndags förmiddag från sitt hem på Ålidhem i Umeå har fortfarande inte återfunnits. Polisen har sökt i närområdet på Ålidhem under dagen utan framgång.

14-åringen, som inte pratar svenska, gick hemifrån i måndags vid tio-tiden och kom aldrig tillbaka igen. Under gårdagen efterlyste pappan henne.

Joachim Lundberg som är förundersökningsledare vid Umeå-polisen tycker inte det går att jämställa försvinnandet med att rymma hemifrån. Och polisen utesluter inte brott, på grund av att det inte finns någonting som tyder på att flickan har försvunnit självmant.

Flickan kom till Sverige från ett flyktingläger i Etiopien för drygt en vecka sedan tillsammans med sina fem syskon och styvmamma. Pappan har bott i Sverige sedan ett par år tillbaka. När polisen pratat med anhöriga och andra som kommit i kontakt med flickan har de fått en bild av flickan som tillbakadragen, lite blyg men samtidigt en glad och positiv tjej.

Polisen fortsätter spaningsarbetet i närområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista