Isabell Elofsson

Värmlandstoppen har passerat 400-strecket för antal utmanare!

Nu har Sveriges Radio Värmlands egen musiklista Värmlandstoppen registrerat sin 400de utmanare sedan nystarten i januari 2005. Det blev 15-åriga Isabell Elofsson från Hammarö med låten Kärleksdröm som fick den platsen.

Hon belönades med en blomsterkvast i direktsändning i P4 på onsdagseftermiddagen. Isabells låt kommer att utmana på Värmlandstoppen senare under hösten.

- Att spegla det lokala musiklivet är en del av SR Värmlands uppdrag, och Värmlandstoppen är nu så känd och etablerad att programmet fungerar alldeles utmärkt som en scen ut till allmänheten för de lokala artisterna, konstaterar kanalchefen Ulla Walldén. Vår förhoppning är att Värmlandstoppen kan vara ett steg i en satsning på musiken, men också att amatören som vill fortsätta med musik som hobby ska ha en möjlighet att få sin publik.

För ganska precis ett år sedan firade SR Värmland att Värmlandstoppen hade nått 300-strecket för antal utmanare.

- Det känns fantastiskt att vi nu fått in ytterligare 100 utmanare, säger producent Tomas Hedman. Intresset för att vara med på listan är högt och jämnt.

Men antalet faktiskt inskickade låtar är långt högre - det är inte alla som får komma med och utmana. I urvalet beaktar redaktionen såväl den musikaliska som tekniska kvaliteten på de inskickade bidragen.

Värmlandstoppen drogs igång första gången i februari 1986 och fanns kvar omkring tio år. Den nystartades i januari 2005, som en del av förmiddagsprogrammet Värmland tisdag med Tomas Hedman som programledare. Utmanarlåtarna strömmade in redan från början och så har det fortsatt. Värmlandstoppen sänds sedan förra hösten på onsdagar kl 17.00-17.30 i programmet P4 Drive, med Johan Lindqvist som medprogramledare. Listans snabbrepris sänds torsdagar kl 8.40 samt måndagar kl 17.15. Veckans Värmlandstoppsartist hör du på tisdagar kl 15.15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista