1 av 2
Devics nya CD
2 av 2
Jens Lodéns CD Automatismism

Kalejdoskop vecka 51

Måndag 18 dec: Kalejdoskop - Sen Musik med Lina Langendorf  - oväntade musiköverskridanden från det senaste seklet.  I Kalejdoskop ikväll: Kommer Sarah Vaughan klara av att uttala ordet Parthenon? Hur många pianister är det egentligen som spelar i David Langs stycke Face so Pale? Är det en gammal hederlig skrivmaskin som dammats av på duon Dévics nya platta? Är det verkligen en hund som jammar loss på Larkin Grimms låt The Last Tree - eller är det ett träd? I vilken film kan man höra Xavier Cugats orkester spela den underbara instrumentalversionen av Perfidia? Svaren på de här frågorna och kanske några till får du om du lyssnar på kvällens Kalejdoskop.
Repris: Onsdag kl 13.30 över P2 Musik (Sthlm/Webb) 
  
 
Tisdag 19/12: Kalejdoskop - Lång Musik UTGÅR!

- p.g.a. annan programpunkt, Kalejdoskop - Lång Musik är tillbaka Annandag Jul. 
 
 
Onsdag 20/12: Kalejdoskop - Bred Musik med Jonas Burman  
- långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar. Vi bjuder på allt från känd venetiansk vinterbarock och nordliga ishotellsklanger till gammal och ny julmusik, fast i helt nya mixar! För er som redan har hört den traditionella svenska julmusiken blir detta program en upptäcksresa i några mindre vanliga jullåtar och julläten som t ex den norska psalmen ”Det kimer nå til julefest” i en version för solopiano med Bugge Wesseltoft och den djupa ryska bassångaren Vladimir Miller som sjunger en gammal-Kievsk julvesper till ny elektronica och festligt klockspel från Novodevichy i Moskva. Dessutom ett par spår från demonproducenten Bruce Swediens nordiska guldfynd - Gjallarhorn och en riktig ”gudbit” signerad Don Carlo Gesualdo da Venoza. Mycket ”musikalisk glöggkrydda” från orienten utlovas också!!!
Repris: Fredag kl 13.30 över P2 Musik (Sthlm/Webb)
 
 
HÖR SENASTE MÅNADENS PROGRAM UPPE TILL HÖGER! 
 
 
Kalejdoskop sänds i P2 kl. 22.30 - midnatt. Programmen går i repris kl. 13.30-15.00 två dagar senare i P2 Musik (fast då över Stockholm + webb)

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".