Musikguider vecka 5

 

Måndag den 29 jan: Sen musik  med Anders Olsén

- oväntade musiköverskridanden från senaste seklet.

 

En glimt in i videomusikkonst-installationskammarspelet The Cave, av Beryl Korot och årets Polarpristagare Steve Reich, får man i detta Kalejdoskop. Som också bjuder på oväntade djungeläventyr. Både från 1948 och 2006. Fun-da-mental protesterar bullrande och ett sörmländskt familjegräl smyger tassande. Däremellan stråkar och piano av självklart P2-signum - innan Indien gör sig påmint i Persisk tappning.

 

 

 

 

 

Tisdag den 30 jan: Lång musik med Marie Vesterholm

- seanser som får ta tid. Helge Ibergs never ending ”west side” story är en personlig tolkning av musikalen och kryddat med en hel del Shakespeare.  Helge Iberg tar fasta på det tidlösa i materialet. Dramat mellan Tony och Maria är detsamma som mellan Romeo och Julia, Bosko och Admira. Detsamma oavsett om det händer på Manhattan, i Verona eller i Sarajevo. Helge Iberg har producerat, arrangerat och programmerat. Han spelar dessutom piano och klaviatur tillsammans med musiker som Sidsel Endresen, Nils Petter Molvaer, Bendik Hofseth, Knut Risnaes och Paolo Vinaccia m fl.

Dessutom får vi höra duon Puppetina som består av Anna Homler och Stephanie Payne. Ethan Holtzman är dessutom med på dragspel. Programmet heter Piewacket! och har från början uppförts för barn. Det ingick ett bord fullt med leksaker, som används som intrument av Puppetina. Kan avnjutas av alla i åldrarna 3 och uppåt!


 


 

Onsdag 31 jan: Bred musik med Jonas Burman

- långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar.

I det här programmet bjuder vi på allt från barock på stråke och sefardisk skönsång till alldeles nya samplingar och loopar. Musik som reflekterar olika tider och väderstreck i en alldeles egen kalejdoskopisk blandning.

Programmets första mix är av folklig karaktär och startar i Turkiet där vi öppnar dörrarna till en musikalisk bazar tillsammans med The Istanbul ensemble. Därefter drar vi vidare förbi Haverö i Medelpad till Argentina och Mexico och undersöker latinamerikanska dansrytmer för 2000-talet tillsammans med Gotan Project och Fussible.

Årets jazz i Sverigepristagare Nils Berg och gruppen The Stoner tillsammans med electronicaartisterna Fors & Borg krockar med sefardisk skönsång av Dawn Upshaw & The Andalusian dogs.

Jazzmusikalisk högenergi med Wayne Shorter quartet landar en udda betraktelse över livet efter döden signerad Thomas Tidholm.

Detta och MYCKET mer i Kalejdoskop

Häng med i flödet!