1 av 3
Takashi Yoshimatsu
2 av 3
James Yorkston "The year of the Leopard
3 av 3
Den minst sagt egensinnige komponisten Moondog

Musikguider vecka 6

 

Måndag den 5 feb: Sen musik med Lina Langendorf

- oväntade musiköverskridanden från senaste seklet.

Kvällens kalejdoskop bjuder på undervattenselektronika med Xela, teatermusik skriven av Fabian Kallerdahl, svängig balkanmusik med Fanfare Ciocarlia, slagverksmusik komponerad av John Cage, vintermusik av och med Joni Mitchell och dessutom en låt ifrån James Yorkstons senaste platta The Year of the Leopard.

    


 

Tisdag den 6 feb: Lång musik med Kristin Lorentzson

- seanser som får ta tid och som ägnar sig helt åt orkestermusik av japanske tonsättaren Takashi Yoshimatsu.

 

 

 

 

Onsdag den 7 feb: Bred musik med Anders Olsén

-långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar.

Både Beethoven och Bach släpps in i kalejdoskops breda avdelning - men också aggressiv orientalism i rappande politiska protester. Den minst sagt egensinnige komponisten Moondog framför en hyllning till en instrumentuppfinnare som själv aldrig fick uppleva sin uppfinnings makalösa segertåg över världen.

Långa Deltaflöden i buller och tystnad, experiment och standardiseringar, högt och lågt. ”Bred musik” väjer lika litet för det banalt tilltalande som för det komplicerat frånstötande. På förhand är det dock, som alltid okänt vilket som är vilket.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".