Musikguider vecka 8


 

Måndag den 19 feb: Sen musik med Anders Olsén

- musiköverskridanden från det senaste seklet.

Äntligen ett riktigt vintermulet och dystert Kalejdoskop som tyvärr inte saknar ljuspunkter.

Missa inte vinnaren i elektroakustiska musiktävlingen i Bourges 1991.

En Sydafrikan som faktiskt lystrar till namnet Olsson(!) Han tar oss med på en lång upptäcksfärd ibland röster, rytmer och märkliga ljud. Vid telefonen sitter Dalbello och trånar. Nästan samtidigt leder Vladimir Spivakov virtuosa instrumentalister i en stråkkvartett för en hel stråkorkester. Oddsen för programmet sätts redan inledningsvis till 50/50. Redaktionen rekommenderar dock, som alltid - att man lyssnar till 100%. Även i de partier som lämpar sig för ren slölyssning.

Sänds också 20 feb 13 30 över P2 Sthlm och webbradion 

 

 

Tisdag den 20 feb: Lång musik med Lina Langendorf

- seanser som får ta tid.

Rymmer idag tre stycken och börjar lugnt och nästan meditativt med accordionspelaren Stefan Hussongs tolkning av John Cages ”Souvenir”. Därefter en raga av och med den indiske fiolmästaren Shankar och som avslutning, ett fyrverkeri med röster ifrån hela världen. Inspelade och sammansatta till en magisk komposition av tonsättaren Åke Parmerud.

Sänds också 21 feb 13 30 över P2 Sthlm och webbradion

 

 

Onsdag den 21 feb: Bred musik med Anna Vilén

- långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar.

Flödar idag ut i 70-talets svarta Amerika inspirerad av flower power, men stöter snart på sakral musik från 1100-talet. Spanska röster från Galicien, Lura från Kap Verde, afrikansk blues och australiensisk elektronika kommer att växa fram under resan i den kalejdoskopiska rymden.

Luis di Matteos tango möter japansk butodans,  Ralph Towners gitarr smyger sig in nu och då och så ny svensk jazz i mix med Latin-arabiska rytmer.

Sänds också 22 feb 13 30 över P2 Sthlm och webbradion

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista