1 av 3
Vilka ljud döljer sig i en saxofon? Foto: Lina Langendorf
2 av 3
Kalejdoskop. Foto: Lina Langendorf
3 av 3
En av världens bästa skivor?

Musikguider vecka 22

 

Måndag den 28 maj: Sen pingstmusik med Anders Olsén

- oväntade musiköverskridanden från senaste seklet och hela världen.

En av världens absolut bästa skivor - både subjektivt och rent objektivt, hörs i Kalejdoskops sena musik. Nu spelas förvisso många av världens bästa skivor både regelbundet och självklart i Kalejdoskop. Men vi brukar inte orda om det... Vi serverar - lyssnaren avgör! Men det här är undantaget som bekräftar regeln.

Hela programmet är egentligen ett enda stort undantag jämfört med gängse musikflöden i etern. Vad sägs om Slovakiska mastodontkörer, musikalisk fransk pratnovell, vietnamesisk vinter eller arabisk blues!

The Saints dyker också upp i detta märkligt obegränsade musikprogram för lystna öron.

Välkomna! 

Sänds även 29 maj 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

 

 

Tisdag den 29 maj: Lång musik med Lina Langendorf

 - seanser som får ta tid och som dyker djupt in i saxofonens ljudvärld. Guidade av den libanesiska saxofonisten Christine Sehnaoui och en av pionjärerna inom den fria improvisationsmusiken, Evan Parker.

Vi lyssnar på luft, saliv, övertoner, andetag och saxofonklaffar.

Dessutom hör vi saxofonkvartetten The Lost Cloud Quartet som tillsammans med 100 saxofonister spelar Salvatore Sciarinos magiska verk La Bocca, I Piedi, Il Suono.

Sänds även 30 maj 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik 

 

 

 

Onsdag den 30 maj: Bred musik med Jonas Burman

-  långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar och med många nya musikaliska möten med allt från burmesisk traditionsmusik, västerländskt från 1500-, 1600- och 1700-talen, datorgenererade klanger och samplingar, men även musik av polarpristagaren Steve Reich.

Det blir ny världsmusik och helt färsk jazz - som vanligt i mixar som reflekterar olika tider och musikstilar i en alldeles egen ”kalejdoskopisk” blandning.

Varsågoda!

Sänds även 31 maj 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".