Musikguider vecka 24

Måndagen den 11 juni: Sen musik SPECIAL! med Anders Olsén

- Kan mannens personlighet verkligen läsas ut av hur han kissar? Är det rimligt att kombinera fejkade f.d. statsministrar med Isländsk opera? Är det verkligen tillåtet att spela musik i halvannan timme utan att säga ett knyst om VAD som spelas? Måste norsk musik inspirerad av väder, framföras i åska? Tillhör verkligen Ingmar Bergman världens 76 främsta filmregissörer? Kan Jan Guillou öppna munnen utan att provocera? Och vad har onomatopoetiske mästaren Jaap Blonk med 50-talskåserier att göra? Både P1 och P3 i P2 och ”Public Service” i Studio Ett och Zappa på italienska med tysk nomenklatur? En massa prat som inte alls har med musiken att göra?

Eller..?


Kalejdoskop special spårar ur totalt i en radio-orgie av musik och radioarkiv - producerad av Anders Olsén.

(Från 21/11-06)

Programmet Kalejdoskop SPECIAL! nominerades i år till Ikarospriset!

Sänds även 12 juni 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik


 

Tisdagen den 12 juni: Lång musik med Marie Vesterholm

- musikaliska seanser som får ta tid, ikväll en lyxig tågresa med Orientexpressen från Paris Gare de l’Est till Konstantinopel - som resan skulle ha kunnat låta i juni 1905. Producenten Stefan Winter tar oss med genom München, Wien, Budapest, Belgrad, Sofia till slutmålet Konstantinopel.
Under tågresan träffar vi musikanter som Trifon Trifonov och Stian Carstensen, Kwartet Prima Vista, Fumia Yasuda, en bulgarisk kör och många fler.  


Konstantinopel bytte namn till Istanbul 1926 och det är där vi hamnar, i det fuktiga och heta turkiska badet.

Musiken till den turkitalienska filmen Il Bagno Turco - Hamam, som kom till biograferna 1997. Filmmusiken av Pivio och Aldo de Scalzi framförs av grupperna Trancendental, Agricantus och Secret.

(Från 5/9-06)

Sänds även 13 juni 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik 


 

Onsdagen den 13 juni: Bred musik med Lina Langendorf

- långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar. 

Dagens program bjuder på oväntade musikmöten där bland annat den tibetanska sångerskan Yungchen Lhamo möter den svenska multiinstrumentalisten Ass. Kronoskvartetten jammar loss med en georgisk duduki som är en slags oboe. En svensk vallåt spelad på klarinett får oväntat sällskap av elektronika från England och så får vi höra musik av och med norska Rockettothesky.

(Från 15/11-06)

Sänds även 14 juni 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik