Musikguider vecka 25

Måndag den 18 juni: Sen musik med Lina Langendorf

Nerplockat ifrån det kalejdoskopiska skivträdet är bland annat Lena Willemark som framför en turkisk dikt översatt till älvdalsmål och Susanna and her magical orchestra som gjort en coverskiva.
Dessutom dyker vi in i spännande ljudlandskap med den amerikanska trion Yo La Tengo och svensk-danska Television Pickup. Improvisations musik med gruppen Food och Iransk slagverksmusik är också något av innehållet i kvällens program. (Från 2 oktober 2006)

Sänds även 19 juni 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik


 

Tisdag den 19 juni: Lång musik med Mats Einarsson

- seanser som får ta tid.

I september 1983 gästade den irakiske ud-mästaren Munir Bashir Stockholm. Sveriges Radio P2 passade på att göra inspelningar i Studio 3 i Radiohuset. I år är det 10 år sedan mästaren avled och Kalejdoskop minns Munir Bashir genom att presentera tre av de fyra stycken som spelades in 1983.  

Dessutom hör vi ett kreativt möte mellan den grekiske klarinettisten Petroloukas Halkiás och indiske shenaimusikern Daya Shankar. Olika bakgrund men som hemtamt och meditativt rör sig i varandras musikaliska finrum, tryggt ackompanjerade av Rakesh Chaurasia på bambuflöjten bansuri och Shubankar Banerjee, tabla. 

(Från 23 januari)

Sänds även 20 juni 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

Onsdag den 20 juni: Bred musik med Anders Olsén

- långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar.

Redan på 1300-talet skrevs musik för kvällens Kalejdoskop, som därmed torde vara Sveriges äldsta musikprogram. Som alltid bjuds både på vackert oljud och vällustiga välljud. Denna veckas Bred Musik är dock påtagligt bullrigare än vanligt. Smaka t ex på Norska Rebekka and the Mysterybox - eller varför inte Brasiliansk datorhysterisk samba! Vi visar också vad tre ryssar ägnar sig åt när de tröttnat på att föröka sig. Och äntligen får Bob Dylan möta sig själv - och förundras och beundras. Ingenting är tillräckligt nödvändigt för att inte platsa i Kalejdoskop - Bred musik.

Sträck öronen på helspänn och sätt tensor timpani i arbete. Det är den värd!

(Från 20 september 2006)

Sänds även 21 juni 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik