1 av 3
Uri Caine. Foto: Bill Douthart
2 av 3
Danyel Waro
3 av 3
Frank Zappa

Musikguider vecka 39

Måndag den 24 september: Sen musik med Anders Olsén

- oväntade musiköverskridanden från det senaste seklet med ett våldsamt musikflöde.
Det är fort, bullrigt och stökigt omväxlande med ett rasande tempo. Gammal skåpmat varvas med nyaste nytt och nästan hela programmet går inte att sitta still till. Daniel Boyacioglu som snackare och Ry Cooder som rappare. Frank Zappa får rejält med plats och som ren repris kommer nästan Jimi Hendrix.

Ren och bar magdans får också vara med på ett hörn. 

Sänds även 25 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

Tisdag den 25 september: Lång musik med Marie Vesterholm 

- seanser som får ta tid och som ger hela sin sändningstid åt New York-baserade pianisten, arrangören och kompositören Uri Caine. Mest uppmärksammad för sina bearbetningar av de klassiska kompositörernas verk. Den första i raden är gustav mahler/uri caine: urlicht/primal light där Kalejdoskop väljer adagiettosatsen ur femte symfonin. Därefter ger vi plats åt första halvan av Uri Caines bearbetning av Johann Sebastian Bachs Goldbergvariationer.

Sänds även 26 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik


 

Onsdag den 26 september: Bred musik med Anna Vilén

- långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar som inleder med en liten ”jorden runt på 20 min”. Vi börjar vid Nilens böljande strand och gungar sedan ut i möten bland höga berg och australöknens hetta.. Ett världsomspännande Kalejdoskop som inrymmer electronica á la Autechre, slagdänga med Chick Corea och Dawn Upshaw på höga höjder. Svenska Oddjob möter indisk skönsång och Gavin Bryars träffar på gregoriansk a cappella signerad iranska Nour. Danyel Waro från ön Reunion finns även han med på ett hörn. 

Sänds även 27 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista