1 av 4
Ko Ishikawa
2 av 4
Slaraffenland
3 av 4
Shiv Kumar Sharma
4 av 4
Vishwa Mohan Bhatt

Musikguider vecka 7

Måndag den 11 feb: Sen musik med David Linnros 

- oväntade musiköverskridanden från det senaste seklet med en svettig saxofonist i Marrakesh, uppbackad av ett kompani elektroniska virveltrummor och tre cirkelandande blåsmusiker

En kambodjansk cembalist rappande snuskiga texter i Malmö 1980?

Traditionell japansk musik på bland annat samplers, vissling och synth mitt i en afrikansk djungel?

Är det vad som kommer att spelas?

Sänds även 12 feb 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

Tisdag den 12 feb: Lång musik med Anna Vilén

- seanser som får ta tid med ragor, men inte ragor på sitar och med Ravi Shankar, utan ragor på santoor och gitarr! Instrumentet santoor härstammar från Persien men smög sig under 1900-talet över Kashmirområdet in i den indiska finmusiken. Där tog virtuosen Shiv Kumar Sharma hand om det och finlirar i dagens Kalejdoskop i hela 45 minuter på en traditionell raga, Raga Durga. Den börjar smygande som porlande bäckar uppe i Himalaja för att till slut forsa fram med hjälp av tabla och tanpura i mytomspunnet indiskt landskap!

Den andra kalejdoskopiska virtuosen är gitarristen Vishwa Mohan Bhatt som på specialbyggd ”Hawaii Slide gitarr” levererar två ragor ur ”Guitar al la Hindustan”...och det svaijiar skööönt.

Sänds även 13 feb 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

Onsdag den 13 feb: Bred musik med Lina Langendorf  

- långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar där du kan vänta dig isofoner och självspelande positiv. 
Här blandas Michiko Hirayamas fascinerande röst ihop med norsk improvisationsmusik signerad Humcrush. Bassekou Koyate och John Coltrane har äntligen funnit varandra och spelar en kort soloduell medan Kudsi Erguner föredrar att vara ensam solist i David Sylvians ljudlandskap. Slaraffenlands gitarrer och sång vävs samman med Denis Goldfelds fioltoner och Antony Hegarty undrar vad som händer efter döden.

Sänds även 14 feb 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".