1 av 4
Sten Melins tekopp
2 av 4
Endless Vision
3 av 4
The Gothenburg Combo
4 av 4
Clawfinger

Musikguider vecka 15

Måndag den 7 april: Sen musik med Marie Vesterholm

- oväntade musiköverskridanden från det senaste seklet

Fotbollshuliganer och Källarbacksvariationer är Sten Melins tekopp. Oralbatteri och poesi som brygger nya broar efter  11:e september. Balkanbeats möter skir kinesisk cittra. Svenska bluesbandet Bob’s Your Uncle möter tyska Bobo som sjunger om små vildfåglar.

Tuba från Norge möter oboe från DDR. Luciano Biondinis tangomani skrämmer inte bort varesig skönhetens land eller Nisse Landgren. Han tar i ordentligt och får en hel berlinpublik i extas.

Även kalejdoskoppubliken får man hoppas!

Sänds även 8 april 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

     

Tisdag den 8 april: Lång musik  med Anna Vilén

- seanser som får ta tid.

Inledningen ”låter som ett porlande, solskensindränkt uppvaknande och leder på ett idealiskt sätt in lyssnaren i skivans suggestiva atmosfär”.

Så skrev LIRA:s rescencent om kritikerrosade Soundscapes! Kreatörerna bakom denna långa musikaliska njutning är David Hansson och Thomas Hansy som utgör duon i The Gothenburg Combo. På varsin gitarr frambesvärjs virtuos, fokuserad och hypnotiserande musik! På programmet ryms bl.a. hyllning till Duane Allman och minimalistiska övningar av Steve Reich.

Och allt i ett ljudlandskap som plockar fram gitarrens oanade, gränsöverskridande möjligheter.

Och när den första timmen är till ända tar två andra virtuoser av världsklass vid, nämligen den iranske lutaspelaren Hossein Alizadeh och den armeniske dudukspelaren Djivan Gasparyan. Det är deras grammy-nominerade skiva Endless Vision som sätter långa suggestiva spår i själen.

Må väl, bästa lyssnare!!

Sänds även 9 april 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

  

Onsdag den 9 april: Bred musik med Anders Olsén

- långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar

Klåfingriga Clawfinger pumpar vidare i bred musik, som även denna gång beger sig mot högre höjder i form av icke-religiös musik från Tibet. Ett och annat rejält lågvatten kommer också passera - dock inte obemärkt. Franska SMADJ kommer ställa till uttalsproblem och poesihörnan bereder åter plats för Daniel Boyacioglu.

Högt och lågt i en närmast salig blandning, i bästa fall kryddat med omärkliga övergångar. Allt för att programmet inte ska vara något tryggt att hålla sig i.

Sänds även 10 april 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista