1 av 3
A Taste of Ra: Morning of My Life
2 av 3
Michel Petrucciani i Kalejdoskop - sen musik.
3 av 3
Kemialliset Ystävät

Musikguider vecka 16

Måndag den 14 april: Sen musik med Pierre Usselmann

- oväntade musiköverskridanden från det senaste seklet och olika hela tiden. Det brukar vara mottot för Kalejdoskop. Så även denna måndag.

Vi kommer att höra såväl Birdland som Eleanor Rigby utan att känna igen oss riktigt. Sedan gör vi en svensk utflykt till Ullared och till skogen där vi lyssnar på göken. Vi hör en hyllning till Joni Mitchell och en tolkning av en riktigt ding-dong dag.

Sänds även 15 april 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

   

Tisdag den 15 april: Lång musik med Lina Langendorf

- seanser som får ta tid fyllt av distade gitarrer, skrikande saxofoner, skrattande farbröder, en smäktande stråkkvartett, mullrande elektronik och två sångare med var sin historia att berätta. 

Vi kommer få höra Sonic Youths stycke Invito al Cielo. Trion Nash Kontroll spelar Passport to Pork och sist men inte minst A Taste of Ra under ledning av Nicolai Dunger med den kalejdoskopiska sviten Morning of My Life.

Sänds även 16 april 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

Onsdag den 16 april: Bred musik med Jonas Burman

- långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar med specialblandning av gammal och ny musik från olika traditioner. Till det här programmet är det tjugo låtar som är samansatta i fem helt nya mixar. Här möts portugisisk säckpipa och finskt accordeon, svensk nyckelharpa och amerikansk stråkkvartett. Japanska samplingar och brasiliansk barockinfluerad pianomusik - och allt detta redan i den första mixen!

En hel del jazz blir det med bland andra Pat Metheny och Peter Asplund och några klangliga djupdykningar tillsammans med de spännande ljud och musikskaparna Murcof, Amon Tobin och finska Kemialliset Ystävät 

Sänds även 17 april 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista