Musikguider vecka 36

Måndag den 3 september: Sen musik med Lina Langendorf

- oväntade musiköverskridanden från det senaste seklet där det dukas det upp med musik ifrån när och fjärran. Det bjuds på steppdans ifrån ett gathörn i New York och svängig stråkmusik med enmannabandet Final Fantasy. Det blir förunderliga ljud med strupsångerskan Tania Tagaq Gillis och helt andra typer av förunderliga ljud formade av musikerna i elektronikabandet Kemialliset Ystävät.

Den Mauretanska sångerskan Malouma sjunger en sorgsen sång om kärlek och så får vi åka med stråkkvartetten Prima Vista på en tågresa från Paris mot Konstantinopel.

Sänds även 4 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

 

Tisdag den 4 september: Lång musik med Marie Vesterholm

- seanser som får ta tid med både kultur- och instrumentblandningar.  

Första timmen med Marcel Khalifés Taqasim, tillägnad den palestinske poeten Mahmoud Derwish. Marcel Khalifé själv spelar oud tillsammans med sin son Bachar Khalifé, slagverk och den österrikiske kontrabasisten Peter Herbert.

Den avslutande halvtimmen är svensk även om det inte låter så vid första öronkastet. Jerry Johansson som spelar sitar har inte otippat mest ägnat sig åt indisk musik. I  sammanför han Skandinavien med Asien där sitar, tambura och santour möter en stråkkvartett från Göteborgs Symfoniker.

Sänds även 5 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik


 

Onsdag den 5 september: Bred musik med Anders Olsén

- långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar men den här gången stämmer inte längre kartan med verkligheten. Kalejdoskops förträffliga spellisteservice riskerar att mer förvirra än förklara. Ändå är allt som det ska vara på både bredd och längd.
Deltaliknande korsmatningar blandar franska körer med norska slagverkare och svenska blåsare. Led Zeppelin kommer flygande utan startbana och landar i Västerås. Riktigt ful musik får också sin upphöjda plats i gott sällskap med både Povel Ramel och Mose Allison. Skådar man rätt in i Kalejdoskopet så anas Katzen Kapell längst bort i fjärran.

Sänds även 4 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista