Musikguider vecka 28

Måndag den 7 juli: Sen musik med Anders Olsén

- oväntade musiköverskridanden från senaste seklet.

2008 års Kalejdoskop är blott en vecka gammal - men musiken är alltid ny! Ja, eller ganska gammal då förstås, eftersom måndagarna ägnas åt hela nittonhundratalet.

Den här gången är programmets innehåll väldigt olika. Från vällustiga dansande glädjesprång i inledningen till stilla mörker och eftertanke någonstans på mitten.

Riktigt roligt blir det när tyske Pit Baumgartners DePhazz kortsluter drum&bass-salsa med banjohästjazz och Surfiń California på genialiskt och fullständigt oväntat vis. Bör inte missas!

Den här gången tar vi också upp kampen med skvallerpressen och levererar minst en osnuten sanning om Kungahuset.

Det mesta i Kalejdoskop är för övrigt både osnutet och välfräst - samtidigt!

(Från 7/1)

Sänds även 8 juli 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

Tisdag den 8 juli: Lång musik med Marie Vesterholm

- seanser som får ta tid och tar den!

Nu får vi höra andra och sista halvan av Uri Caines Goldbergvariationer. Den newyorkbaserade pianisten och kompositören som tar sig an de kända klassikernas musik och gör den till sin egen. Den här gången är det alltså Johann Sebastian Bach som får stimulera Uri Caines fantasi.

Men den långa musiken inleds med ett lite, i det här sammanhanget, kortare stycke av Uri Caine; Blue Wail från skivan med samma namn där vi hör Uri Caine Trio.

(Från 23/10)

Sänds även 9 juli 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

    

Onsdag den 9 juli: Bred musik med Lina Langendorf

- långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar.

Klarinetter, klarinetter och klarinetter kommer vi få höra i dagens Kalejdoskop. De kryper in lite här och var när man minst anar det. Roland Keijser och Anders Rosén kompas dagen till ära av den danska gruppen Tys Tys. John Kruse föredrar att jamma med Bassekou Koyate. Trio di Clarone har kommit fram till att Polenc och svensk folkmusik definitivt hör ihop och Evan Ziporyn smyger in och spelar sitt finaste klarinettsolo tillsammans med den norska gruppen Dinosau.

(Från 10/10)

Sänds även 10 juli 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista