1 av 3
Fleet foxes
2 av 3
Om Kalsoum
3 av 3
Sommarnatt. SVT bild.

Musikguider vecka 34

Måndag den 18 augusti: Sen musik med Lina Langendorf

- oväntade musiköverskridanden från det senaste seklet där vi får höra kanske världens enda låt om Banana Slugs av och med High Placen. Det blir smäktande, svängig och romantisk dragspelsmusik både ifrån Tyskland, Frankrike och Rumänien med Stefan Hussong, Frédéric Daverio och Gabi Lunca.

Det svenska bandet Kriktor söker sig långt in i musikens hemliga rum och det gör Wolfgang Mitterer också vid sitt preparerade piano. Från Kuba kommer oemotståndlig dansant salsa med Celia Cruz och Johnny Pacheco och så blir det musik ifrån Rokia Traorés senaste platta Tchamantché. Sist men inte minst får vi höra Randy Newman berätta allt om hur det är att vara kändis medan Fleet Foxes sjunger om vad som hände när de följde efter, ja vadå?

Sänds även 19 augusti 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

Tisdag den 19 augusti: Lång musik med Anders Klintevall 

Ett kvarts ljudår. En milstolpe inom nordisk elektroakustisk musik är dansken Gunner Möller Pedersens ”Et lydår” - tolv naturinspirerade halvtimmesstycken, ett för varje månad. Tre av dem - juni, juli och augusti, m a o en ”ljudsommar” - hör du i tisdagens Kalejdoskop - lång musik, sammanställt och presenterat av Anders Klintevall.

Sänds även 20 augusti 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

Onsdag den 20 augusti: Bred musik med Peter Hansson 

Långa, lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar med finsk schlagertango från kriget, rumänskt mässingstomp och nigerianskt småsväng. Kom, låt oss fantisera om Om Kalsoums pondus, softa med Mahler och Pärt, ta ett renande bad med CocoRosie och tänka att flerstämmig och härlig är jorden!

Öppna öron belönas i Kalejdoskop.

Sänds även 21 augusti 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista