1 av 3
Diego Amador. Foto: B. Delort
2 av 3
Jean-Luc Godard
3 av 3
Johnny Foreigner
Kalejdoskop

Musikguider vecka 36

Måndag den 1 september: Sen musik med Anna Vilén

- oväntade musiköverskridanden från det senaste seklet som börjar inte långt från äppelträdet och den vita knuten med svenska röststämningar á la Lena Willemark. Sen breder lugna puckar ut sig då Library Tapes tar fram sina datachips och lämnar över stafettpinnen till Lydia Ayers 20 år äldre dataversion av indonesisk gamelan.

Ut ur datorvärlden kliver Nigerias St Augustin & His Rover Dance Band och nånstans under ökenvandringen dyker Oumou Sangaré upp som i en hägring.

Katzen Kapell rör om i sanden och likaså polska Kroke och spanska Diego Amador, långhårig flamencomusiker, som sveper ut i sandstormen. Men dynerna lägger sig till slut i jämna vågor då Torun Eriksen lyfter från marken och avslutar med The sky from where I live!

Sänds även 2 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

   

Tisdag den 2 september: Lång musik med Marie Vesterholm

- seanser som får ta tid och som bjuder på en hel film i radio!

Fritt fram att göra sina egna bilder till Jean-Luc Godards film Nouvelle Vague från 1990. Vi hör hela soundtracket komplett med musik, dialog och andra ljud. För musiken står Dino Saluzzi, David Darling, Paul Hindemith, Arnold Schoenberg, Paul Giger, Patti Smith, Meredith Monk, Heinz Holliger och Werner Pirchner. Rösterna tillhör Alain Delon, Domiziana Giordano, Roland Amstutz och Laurence Cote.

Men det blir ingen textning av filmen så antingen kan man passa på att träna upp sin franska och italienska eller helt enkelt betrakta orden som en del av ett ljudlandskap.

Sänds även 3 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

   

Onsdag den 3 september: Bred musik med Lina Langendorf

Långa, lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar där det vimlar av stråkar. Louwi Tnnaris smäktande toner ackompanjeras av Masada String Trio som spelar musik av John Zorn samtidigt som Kroger Kvartetten försöker smälta in med Per Nörgårds glidande stråkmusik. 

Tenniscoats och Secai har slagit sina kloka huvuden ihop och skapar svängig elektronika som även den får stråksällskap i form av toner skapade av Gioachino Rossini. Mer sväng bjuds det på i form av Tango Crash och så blir det japaninspirerad musik av Ned Tothenbergs Sync.

Dessutom jazz ifrån trumpetaren Mattias Eicks debutplatta och sist men inte minst en låt om Mosely Garden av och med Johnny Foreigner.

Sänds även 4 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista