1 av 3
Peter Asplund. Foto: Bernt Asplund
2 av 3
Jonas Knutsson & Mats Öberg
3 av 3
Morton Feldman
Kalejdoskop

Musikguider vecka 37

Måndag den 8 september: Sen musik med Anders Olsén

- oväntade musiköverskridanden från det senaste seklet.

Mats Öberg och Jonas Knutsson, två av svenskt musiklivs magiker tar upp nödvändig plats i detta Kalejdoskop.

De får sällskap av både Povel Ramel, Cornelis Vreeswijk och Dimitra Zarettou. Här finns också en viss risk att upptäcka verket I hate Mozart, trots att ”sen musik” begränsas till musik från år nittonhundra och framåt.

Kalejdoskop gräver respektlöst och friskt i både nya och gamla lådor för att varje gång kunna presentera en helt osannolik blandning av musik.

Musikprogrammet som lämpar sig både för slapp slölyssning och intensiv koncentration.

Sänds även 9 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

     

Tisdag den 9 september: Lång musik med David Linnros

- seanser som får ta tid med Morton Feldmans låååååånga pianostycke Triadic Memories, i ett framförande av John Tilbury. Njut av den delikata variationen av en handfull toner i en timme och tjugo minuter.

Upprepning och brott mot upprepningen är - genom att förleda det lyssnande minnets alltför självsäkra framåtskridande – styckets själva andning. 

        

Som aptitretare agerar Tilburys improvisationsgrupp AMM.

Sänds även 10 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

   

Onsdag den 10 september: Bred musik med Per Feltzin

- långa, lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar där vi mixar allt mellan stråke och klangmaskiner. Vi kommer att avsluta programmet med lite tillbakalutad jazzpopton med artister som Peter Asplund, Fresu-Galliano-Lundgren och Van Morrison.

Precis innan det kortmixar vi oss igenom en gammal blues med Skip James, brasilianska trummor och en sång av Berlioz. Och ytterligare innan det hör vi en mix som inleds med New York latin-musik och slutar i den svenska, oerhört populära duon Wildbirds and Peacedrums. Däremellan bland annat Händels operamusik.

Inleder mixandet gör med en hel del muskler och profilerna i den mixen är Nina Simone, Strauss, Chicago, Ginastera - och Jan Johansson i ett stycke av Georg Riedel!

Sänds även 11 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".