Kalejdoskop

Musikguider vecka 38

Måndag 15 september: Sen musik med Anna Vilén

- oväntade musiköverskridanden från det senaste seklet som utforskar några av de pärlor och grodor som dykt upp under det senaste seklet. Om sedan grodan blir en prins i den musikaliska kyssen återstår att ”höra” men inuitprinsessan Tagaq försöker i alla fall förföra Nino Rota.

Likaså Jo Kondo i möte med legendariska Doors. Gisela May sjunger nyktert om alkohol och munspelande Sväng svänger i nya zigenarkjolar medan Goran Bregovic går på begravning. Och Jon Balke försöker sig på doublespeak innan kalejdoskopet hamnar på Clube de Fado.

Varning utfärdas även för långa jazziga stämningar som kan uppta nästan hela mixar!  

Sänds även 16 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

 

Tisdag den 16 september: Lång musik med Lina Langendorf

- seanser som får ta tid.

Ta 4 språk, 16 sångare och 19 instrumentalister, fagotter, harpor, slappbasar och elektronik och låt de spela ihop som om det var det mest självklara i hela världen. Ja, Heiner Goebbels slutar aldrig att förundra. I sin opera Landscape With Distant Relatives får vi följa en icke-linjär berättelse med texter av bland andra Gertrude Stein, Giordano Bruno, T.S Eliot och Leonardo Da Vinci som handlar om det dubbelbottnade förhållandet mellan konsten och verkligheten och de politiska konflikternas natur.

Som ett litet interlud kommer Eric Malmberg spela på sin orgel i en reflekterande svit över den gåtfulla människan och outrot består just idag av det långsamt utvecklande stycket Hundloka av och med Anders Dahl.

Sänds även 17 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

  

           

Onsdag den 17 september: Bred musik med Jonas Burman

- långa, lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar och traditioner.

Här möts elisabethansk bitterljuv melankoli och det senaste från den nyskapade europeiska nu-jazz scenen. Här kommer duospel när det är som bäst med Gary Burton och Chick Corea i helt ny tappning. 

                      

Här bjuds på nystämd Bösendorferflygel som spelas av pianorullar och Conlom Nancarrows helt egna polyrytmiska och polytonala klangvärld.

Här blir det musik mixad och trixad på ett sätt som du bara kan höra i Kalejdoskop.

Sänds även 18 september 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik