1 av 4
Du har blivit stor nu (en kamp)
2 av 4
Moscow Art Trio
3 av 4
Live in Stockholm 77
4 av 4
Modest Mussorgsky
Kalejdoskop

Musikguider vecka 42

Måndag 13 oktober: Sen musik med Lina Langendorf

- oväntade musiköverskridanden från det senaste seklet där Nina Ramsby och Ludvig Berghe Trio avslöjar hur alla andra har det. 

Fela Ransome-Kuti jazzar loss i 60-talets Nigeria och John Cage söker sig mot Indien i sin microtonaliska raga.

Television Pick-up tar oss med in i sin spännande ljudvärld och Phil Minton gör en ordentlig utandning medan Paul Nero undervisar oss i vad soul är och just när vi trodde att lektionens tid var över så kommer Daedelius in och lär oss dansa. Något som kan vara bra att kunna eftersom kalejdoskopisk musik kan har en dansinspirerande effekt på lyssnaren.

Sänds även14 oktober 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

  

Tisdag 14 oktober: Lång musik med Marie Vesterholm

- seanser som får ta tid med tre långa, helt nyutgivna stycken musik. Att det är nyutgivet behöver inte betyda att det är nytt, för det var 1977 som Bengt Berger och Kjell Westling spelade  på Fasching i Stockholm och som då direktsändes i P2.  Fast nu finns den improviserade konserten utgiven på cd.

Så det allra senaste med Bobo Stenson, Anders Jormin och Jon Fält. Alltså den klassiska jazztrion piano, kontrabas och trummor. Fast klassisk jazz kan man ju ändå inte kalla nya cd: n Cantando, där vi hör stycket Pages som är en kollektiv komposition av herrarna Bobo Stenson, Anders Jormin och Jon Fält

Sist bjuder detta långa Kalejdoskop på en imaginär balett -Misha Alperins Village Variations med Moscow Art Trio och The Norwegian Chamber Orchestra. Konstig kombination kan tyckas, konstmusiktrio från Moskva och norska kammarorkestern. Inte så konstigt som det kan verka. Det finns en naturlig förklaring.

Sänds även 15 oktober 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

Onsdag 15 oktober: Bred musik med Pierre Usselmann
- långa, lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar.

Veckans program bjuder på allt från forntida bensnurra till Joseph Spence. Och allt från Haiti till Ryssland och Zimbabwe.

Gammal och ny musik. Andlig musik både av Palestrina och Nordamerikas indianer. Bach och Händel tävlar om lyssnarens gunst. 

Sänds även 16 oktober 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista