1 av 2
Ousman Danedjos Enelmedio
2 av 2
Snökristall. Foto: Kerstin Vesterholm Fedoriw

Biltvätt, börsrapport och vintriga krumbukter

Bred musik med Anna Vilén. Fick du ingen Mercedes Benz i julklapp så stäm in med Janis Joplin från 1970 med spår från skivan Pearl.

Hon figurerar även på annat håll i kalejdoskopet där ytterligare en bil dyker upp, och ut ur självaste biltvätten! Malin Skjöld ser till att bilen blir ren och Galento fixar musiken. 

Fyra vintriga mixar blir det med spröd, ibland smäktande och ibland krumbuktig musik. Det mänskliga talet tar upp en rättmätig plats, om också en något apart musikgenre men ändå ... och i celebert sällskap av diverse instrument.

Andra kända namn förutom Janis Joplin är Fleetwood Mac, Karlheinz Stockhausen, Yunghen Lhamo, Nina Ramsby, Amadou Sodia och Georg Friedrich Händel. En tibetansk fredsbön möts aktningsfullt av Ousman Danedjo och om någon skulle ha missat tillståndet på börsen så kommer en rapport av Eddie Cantor och Frank Crumit från Wall Street år 1930.

God fortsättning på det nya året!

Sänds även 15 januari 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".