Hans-Peter Lindström. Foto: Kim Hiorthoy

Kosmisk resa i en trestegsraket

Lång musik med Peter Hansson. Efter att under mitten av 00-talet ha verkat flitigt som remixare av andras låtar beslöt sig oslobon Hans-Peter Lindstrøm att ägna mer tid åt sin egen musik.

Nu skulle han använda de bästa idéerna till de egna låtarna och inte till att göra nya versioner av andras hits. Resultatet blev musik som ligger en bra bit utanför det vanliga hitformatet på tre-fyra minuter.

Mot slutet av sommaren 2008 kom albumet Where You Go I Go Too som är ungefär 55 minuter långt och består av tre låtar ihopmixade i varandra.

Dagensskiva.com skrev i sin recension: ”Det är först nu han verkligen drar på sig den glänsande rymddräkten och kastar sig ut på en kosmisk resa i en trestegsraket driven av lika stora delar Giorgio Moroderska pumpande energikaskader, gränslös Jean-Michel Jarre-svulst och Tangerine Dreams pulserande krautpsykedelia.”

I detta Kalejdoskop bjuds hela skivan rakt av och vid sidan av den lyssnar vi till några tidigare verk av Lindstrom: Ett samarbete med den ständiga kompanjonen Prins Thomas, ett spår från Lindstrøms första EP och ett från det första albumet.

Sänds även 21 januari 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".