1 av 2
Night at the circus med Bishi
2 av 2
Chinese Dub med Jah Wobble & The Chinese Dub Orchestra

En hisnande resa i tid och rum

Sen musik med L-G Alsenius. I Kalejdoskop reser vi som vanligt i tid och rum. Den här gången bland annat till 20-talets Brasilien för ett stycke för flöjt och klarinett ur Choros av Heitor Villa-Lobos och dessutom blir det undergroundmusik från 80-talets Tjeckoslovakien med dissidenterna The Plastic People Of The Universe. 

Indisk raga med Shivkumar Sharma från landets mest säljande klassiska album genom tiderna, judisk musik med Amsterdam Klezmer Band och kinesisk dub från Jah Wobble är några andra ingredienser i programmet.

Engelska Bishi – men av indiskt ursprung - är en ny spännande bekantskap som blandar pop med sitar och tablas och hon får sällskap av andra nykomlingar som finska experimentgruppen Eleanoora Rosenholm och landsmannen Eero Johannes med den nya musikstilen skwee.

Det blir också en del svensk, som folkmusik av nya gruppen Barr och ett smakprov från pianisten Jacob Karlsons färska jazzplatta ”Heat”, och allra sist ska sångerskan Carin Lundin vagga oss till sömns – i valstakt.

Sänds även 20 januari 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".