1 av 2
Rewiring Genesis - A tribute to The lamb lies down on Broadway
2 av 2
Genesis´orginal

Hyllning till en älskad vän sen 1974

Lång musik med Per Feltzin. Då var det Tony Banks, Michael Rutherford, Peter Gabriel, Steve Hackett och Phil Collins som skapade ett dubbelalbum - The lamb lies down on Broadway.

Genesis skapade det här märkliga episka surrealistiska verket. Det handlar, helt kort, om Rael som gör en resa genom New Yorks yttre och inre värld 1974. Allt för att rädda brodern John. Ett slags blandning av Alice i underlandet, biblisk metaforik, utvecklingsroman, 70-talets medievärld speglad och penetrerad plus ett inre medvetandeflöde.

Det finns flera olika grupper som med olika framgångar gör covers på många av pop- och rockgruppers album och Genesis är inget undantag. Mest kända är The Musical Box från Montreal i Kanada. Men det vi ska höra är en annan tribute, en annan hyllning.

Det finns ett nutida, framåtblickande symfonirockband som heter Spock’s beard och de kommer från Los Angeles. Den sjungande trummisen i det bandet heter Nick D’Virgilio. Tillsammans med producenten Mark Hornsby från Nashville har D’Virgilio gjort The Lamb tillsammans med nio andra musiker. Det är en del elektroniskt involverat men mest här blir det mer blåsare och stråkmusiker.

D’Virgilio och Hornsby har gjort CD:n Rewiring Genesis - A tribute to The lamb lies down on Broadway.

I Kalejdoskop lång ska vi höra nästan hela The Lamb, och det mest kommer från den nya hyllnings CDn, men fem spår från Genesis original är inmixade.

Sänds även 4 februari 13.30 över Sthlm P6 89, 6 och webbradion P2 Alltid Musik

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista