1 av 3
Hetu & Derome
2 av 3
Roland Kayn Patchwork
3 av 3
Tazartes

Fortkörning, kontrollerad vimsighet och avslappnat predikande

Bred musik med David Linnros. Vi inleder med att följa med Bela Bartóks stråkar till Twin Peaks, där även Ghédalia Tazartès udda sångnummer spökar.

Därefter tar det fart och vi tar en snabb sväng över Kongos regnskog, via det funkiga USA upp till Arktis för att bevittna en munnarnas envig. Beatet till detta, såväl som till JB Smiths a cappella blues, lägger Ricardo Villalobos. Efteråt tar de mer villkorslösa gubbarna Giacinto Scelsi och Roland Kayn över kompandet för att till slut återigen hamna i de ödsliga amerikanska skogarna – men denna gång med Neil Youngs Dead Mansoundtrack ekande mellan trädtopparna.

Afrofranske rapparen Mokobé erbjuder miljöombyte, raskt befinner vi oss dock i 1700-talets Wien hos en bekant karl, men lika fort har dessa smäckra toner dukat under för knaster och sinustoner innan vi landar i 600-talets Kina.

Lika bra att satsa allt sista biten: Joane Hetu bjuder på kontrollerad vimsighet, Judah Eskender Tafari på avslappnat predikande och Dillinger Escape Plan åker fast för fortkörning.

Sänds även söndag 26 april kl. 15.00 över Sthlm P6 89,6 och webbradion P2 Alltid Musik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".