1 av 2
Haushka - Room to Expand
2 av 2
Titiyo - Hidden

Böljande vågor i spröda ljudlandskap med polisstyrkor som väktare

Bred musik med Anna Vilén
Spröda röster med duon Patsy Seddon och Mary Macmaster från de skotska hedarna tar oss rakt in i den kalejdoskopiska världen. Ett Kalejdoskop som svävar ut i just det mera spröda och eftertänksamma ljudlandskapet.

Sprödheten till trots får hetare och kryddigare ljudmattor plats då gränsöverskridande möten sker, som t.ex då The Nigerian Police Force Band blir avlösta av fransk sofistikerad viola da gamba med artisten Colleen och då Nitin Sawhney fångar flodens puls innan Victor Jara sjunger känslig vaggsång.

Bland övriga namn på listan finns Joakim Thåström, Titiyo och vietnamesiske jazzmusikern Nguyen Le. Preparerat piano med tyska Hauschka och flutonette och saxofoniska utsvävningar med Håkon Kornstad blir det också. Och om någon saknar Radio Nord så har kalejdoskopet uppfattat några korta frekvenser som svävar förbi så där 47 år efter sändning.

En riktig kultfilmsklassiker (avslöjas först i programmet) får oväntat möte av Toumani Diabatés symmetriska orkester och att svenske Thomas Feiner har en så djup och fängslande stämma blir en bonus på slutet.

Sänds även söndag 27 december kl 15.00 i P2 Musik
- i webbradio, TV-boxar & mobiler samt över Sthlm i P2 FM 96,2

Vad tyckte du om programmet?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista