Johanna Olofsson (Foto Michel Thomas)

Johanna Olofsson

Namn: Johanna Olofsson
Ålder: 25 april 1974
Familj: Sambon Ariel och sonen Elis ”Eldis” 2 år.
Bor: I ett gammalt arbetarhus nära Möllan i Malmö
Roll på Kalejdoskop: Programledare för Kalejdoskop, alla tre formaten.
Därför trivs jag i mitt jobb: Jag är uppvuxen med en jazzmusiker till farsa och jag och mina tre bröder spelar samtliga instrument. Musiken har funnits där alltid och kommer – hoppas jag – aldrig att lämna mig. Musik är bland det bästa som finns och att få flumma in på låtar och göra sina egna, egensinniga radioprogram är en otrolig lyx. Att inte tvingas hålla sig inom en viss genre som jag har behövt i många andra radiosammanhang är ett extra plus.
Annan sysselsättning: Jobbat som DJ och klubbarrangör i 15 år och kom den vägen in på musikjournalistiken. Frilansat på fast basis för bland annat SvD, Expressen, Sonic och Billboard,
gjort Musikjournalen, P3 Klubb och P3 Dans samt reportage för Musikbyrån och Musikministeriet. Redaktör för musikprogrammet Grand Prix i Bobster på SVT och gästredaktör och researcher på Robins i SVT. Dessutom jobbat med ljud, research och intervju i ”Am I black enough for you” – en långfilmsdokumentär om Phillysoul-artisten Billy Paul av filmskaparen Göran Olsson (Leila K-filmen "Fuck you, fuck you very much" m.m.).
Fritidsintressen: Musik, spännande resor, häng med familj och goda vänner.
Lyssnar på: Hemma helst på jazz, funk och annat från världens alla hörn. Ute gärna liknande fast fetare ös och mer åt dansmusikhållet.
Tittar på: Mest på nyheter och på film. Och HBO-serier givetvis.
Det gör mig lycklig: Min son och sambo, min familj och vänner. Kicken man får av att spela skivor och dela med sig av musik till andra.
Det gör mig ledsen: Orättvisor, krig, miljöförstöring, trångsynthet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".