1 av 3
Aphex Twin - Richard David James
2 av 3
Alarm Will Sound
3 av 3
Mochipet

Aphex Twins electrohits tolkade på vattenhäst, ärtburkar och plaströr

Lång Musik med David Olivecrona.
Kvällens program bjuder in till en alternativ väg in i Richard D James AKA Aphex Twins magiska musikvärld. Kalejdoskopet lyssnar av det ovanliga storbandet Alarm Will Sounds tolkningar av Aphex Twins elektroniska musik på hemmagjorde analoga instrument, men hinner också ett par andra artisters omtolkningar och covers av hans musik.

Kvällens Lång musik bjuder in till en alternativ väg in i Richard D James AKA Aphex Twins magiska musikvärld.
Vi hör först den amerikanska kammarorkestern Alarm Will Sound, som djärvt tolkar Aphex Twins klassiska electrohits från nittiotalet och framåt. En stor utmaning, förstås, att härma tusentals elektroniska instrument med bara en tjugomannaorkester.

Inget problem för Alarm Will Sound som spelar på hemgjorda instrument som vattenhäst, ärtburkar, plaströr och cocktailrörar-kalimba för att emulera de elektroniska ljuden.Vi får också lyssna till maffiga remixar och covers av Aphex Twin, signerade artister som Dillinger Escape Plan och Mochipet, med många kalejdoskopiska vändningar och överraskningar att vänta.


Sänds även onsdag 20 januari kl 13.30 i P2 Musik 
- i webbradio, TV-boxar & mobiler samt över Sthlm i P2 FM 96,2 

Vad tyckte du om programmet?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista