Trubadurjävulen, läppmikrofon, jazzformuleringar och slagverkspop

  
Sen
musik med Per Feltzin.
Den mest välklingande jazzröst världen hört på länge är Melody Gardot - och så bra inspelad att det tycks som om mikrofonen funnits en milimeter från hennes läppar. Hon är ett högst naturligt val i Kalejdoskop Sen - lika naturligt som den lätt bittre och illa spelande Trubadurjävulen som Carl-Einar Häckner ger kropp och röst.

I fem olika mixar bjuder vi på det och allt däremellan.

Vi kommer att avsluta i det som kallas jazz, men som ändå innehåller så många olika uttryck. Artisterna där, och i mix nummer två som också innehåller en hel del jazzformuleringar - ja det är, utöver Gardot, bland andra Jean-Simon Maurin, Elin Wrede, Peter Asplund, Keith Jarrett, Avishai Cohen, Lars Danielsson och Klas Lindquist.

De tredje och fjärde mixarna manifesterar sig med gitarr och sång till stor del. Det är där vi hittar Häckner, Sting och West of Eden som blandas med elektronicatango med Bajafondo Tangoclub, Lykke Li och svensk Markuspassionsmusik av Fredrik Sixten.


Inleder gör vi bland annat med Theresa Anderssons slagverkspop, Sascha Ring/Apparat som leker avancerat med elektroniken och Anders Nästén/Icoro som redan mixat ihop allt i musiken. Och sen: två spår från David Sylvians CD Manafon - också där svischar elektroniken in i en singer/songwriterform.


Sänds även tisdag 23 februari kl 13.30 i P2 Musik - i webbradio, TV-boxar & mobiler samt över Sthlm i P2 FM 96,2 

Vad tyckte du om programmet?