1 av 4
Vampire Weekend
2 av 4
Mayra Andrade
3 av 4
The Ruby Suns
4 av 4
Marina & the Diamonds

Bossanova-krokusar, afrikaklingande indiepop och filmisk luftmusik

Sen musik med Linda Nordeman.
Afrikanska influenser och instrumentering är tillbaka som en tydlig trend bland indieartister, och i Linda Nordemans första Kalejdoskop mixas exempel från The Ruby Suns från Nya Zeeland och Vampire Weekend från New York.

Det blir också en mix av elektroniska underverk från tre Parisbaserade artister och grupper.
Air gör atmosfärisk synthbaserad pop och lyckas alltid skapa en väldigt filmisk känsla med sin musik. Regissören Sofia Coppola har flitigt använt sig av deras musik i sina filmer och numer är hon också gift med sångaren i gruppen Phoenix som vi också hör ett instrumentalt spår av i Kalejdoskop.

Céu, Mayra Andrade och Bebel Gilberto är tre sångerskor och låtskrivare som alla varsamt uppdaterar bossanovan. De gör musik som förhoppningsvis lockar fram ett varmare och skönare klimat och lyser som vårens första krokusar under snön.

Till sist gör Kalejdoskop Sen plats framför pianot för Marina & the Diamonds, en walesbaserad artist som albumdebuterade nyligen.


Sänds även tisdag 16 mars kl 13.30 i P2 Musik - i webbradio, TV-boxar & mobiler samt över Sthlm i P2 FM 96,2 


Vad tyckte du om programmet?  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista