Rörmokarmusik, slagverksverktyg och en sångerskehop

Sen musik med Per Feltzin.
Tre gitarrister och en slagverkare ingår i den franska kvartetten Yapa. De hörs i Kalejdoskop Sen när de är på besök i Chapa Blues Studio Ouagadougou i Burkina Faso och spelar in CDn "Pariwaga".

Den här fransk-afrikanska mixen fortsätter i det fransk-kubanska när P18 spelar sin mycket dansanta musik. Och det fortsätter så: Det blir en blandning av riktigt mycket dansant musik, mera stillsamt puttrande med elektroniska apparater och det vemodigt jazziga.

En hel hoper sångerskor hör vi - som Ane Brun, Teresa Andersson, Hanna Elmqvist, Marina Mårtensson och Joss Stone. Till de kan vi addera Peter Gabriel, David Sylvian och f.d. fotbollsspelaren och skådespelaren Vinnie Jones för att nämna de brittiska.

Vi har en liten svensk-skotsk hörna också med göteborgska West of Eden plus duon Olov Johansson och Catriona McKay.

De lyriska jazzpianisterna representeras av Mats Öberg, Greg Reitan, Tommy Berndtsson och Torbjörn Gulz. Öberg hör vi tillsammans med Jonas Knutsson från CDn "Live" - "Milos vaggsång" leker sig fram i ett lugnt givande och tagande.

   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista