1 av 7
Calle 13 på scen i Montevideo
2 av 7
Zein Al Jundi
3 av 7
Orishas
4 av 7
Petrona Martinez
5 av 7
Ruben Juarez
6 av 7
Skådespelaren Michael C Hall
7 av 7
Döden (Gérard de Lairesse 1640-1711)

Döden, dansen, tangon och det remixade livet

Sen musik med Johanna Olofsson.
I det verkliga livet vågar vi nästan inte nämna den vid namn. I filmer och TV-serier har den inte minst på senare år blivit vardag. Döden.

(OBS Musiklistan inte fullständig förrän tisdag fm)


Den amerikanska TV-serien Dexter handlar om något så motsägelsefullt som en godhjärtad massmördare, och Six Feet Under om en firma som skor sig på människors död – den familjedrivna begravningsbyrån.

I båda serierna har skådisen Michael C Hall i en ledande roll och i båda serierna möter vi döden i nästan varje avsnitt.
Sen musik bjuder på några av de nervkittlande tonerna från Dexter och Six Feet Under, signerade kompositörerna Daniel Licht, Rolf Kente, Thomas Newman och Zero 7.


Men också livet firas med nyskriven europeisk jazz från DouDou Gouirand, Jose James och Drejholt Orchestra och en massa spännande musik från bland andra indiska Sunita Kapur, syriska Zein Al Jundi och sydafrikanske M’Du.

Det blir argentinskt hiphopsväng med Orishas och Calle 13, såväl som neo tango med Carlos Libedinsky och Gotan Project. Du får höra remixade versioner av låtar från Moby och Petrona Martinez och ett par så kallade outgivna, exklusiva ”bootlegs” där tangovirtuosen Rubén Juárez möter Q-Tip och folkmusikgruppen Filarfolket möter tillbakalutade tablas. Och så blir det en finstämd Hans Appelqvist-ballad med Freddie Wadling på micken. Bland mycket annat.


Sänds även tisdag 15 juni kl 13.30 i P2 Musik 
(webbradio, TV-boxar & mobiler samt i P2 FM 96,2 över Sthlm)


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".