Anoushka Shankar (Foto Wikimedia)

Bred musik med Johanna Beckman

Kalejdoskop - Bred musik med
Onsdag 16 feb i P2 kl 22.30-midnatt

Ett Kalejdoskop där det framförallt är kvinnoröster som hörs. Aretha Franklin, kören Afrika Mamas, Noor Shimaad, Lauryn Hill och Chaka Khan tillsammans med Anoushka Shankar är bara ett urval av de färgsprakande, mäktiga och intelligenta kvinnor som kommer höras i programmet.

Det blir 2 X filmmusik av Bernard Herrmann.  Uri Caine Ensemble spelar Gustav Mahler live i Italien och den cubanska jazzen står Irakere för. 
Svenska toner blir det med Lill Lindfors som tolkar Evert Taube och instrumentalmusik med Dungen.

Dessutom utforskar vi den europeiska elektroniska musikens startgropar under 70-talet och tidigt 80-tal när elektroniska instrument började användas. I postpunkens England, där funk och reggae inspirerade musiken och i Tyskland med mer psykadeliska toner och en klar 
inspiration från Indien. Tyska Kollektiv där medlemmar senare startade Kraftwerk står för programmets längsta spår, Rambo Zambo och från England hörs "Sluggin for Jesus" med Cabaret Voltaire.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".