Sen musik med L-G Alsenius


Kalejdoskop - Sen musik med L-G Alsenius
Måndag 27 juni kl 22.30 - midnatt

Kalejdoskops trädgårdsmästare botaniserade i skivdjungeln hösten 2010 och fann godbitar i massor.
(Repris från 8 nov)

Till exempel har David Sylvian samlat några av sina musikaliska samarbeten under 00-talet och vi hör två experimentella smakprov där norrmannen Arve Henriksen gästar med sin sordinerade trumpet. Den produktive Antony gillar också att använda sin säregna röst i samklang med andra och på nya albumet sjunger han till och med på isländska i par med ingen mindre än Björk.


Algeriskan Hasna el-Bechari har också en mäktig stämma och har spelat in bland Saharas sanddyner i en akustisk mix där gimbrin har en framträdande roll. Från Afrika kommer även Saba som föddes i Somalia men som flyttade till faderns hemland Italien som femåring.
Vi hör henne sjunga om vatten som en symbol för liv och kärlek.

Kalejdoskop glömmer inte de övriga världsdelarna på vår planet utan bjuder också på såväl brasiliansk jazz med legendaren Marcos Valle som sprittande romska toner från ryskan Leonsia Erdenko och dessutom sökande instrumentalmusik ur en buddhistisk ceremoni från Japan.

Det blir också inhemska toner med trumpetaren Magnus Broo och hans kvartett med två basister, mellotronfylld progrock från Carptree med ekon av Yes och Genesis och som avslutning bjuder Georg ”Jojje” Wadenius på vackert gitarrspel och läcker scatsång.


Sänds även tisdag 28 juni i P2 Musik kl 13 över Sthlm i P2 FM 96,2 och i 30 dagar i webbradio & mobiler över hela världen