1 av 5
Pamela Wyn Shannon - Hadcyn, albumomslag
2 av 5
Kaija Saariaho - Fotokälla www.kvast.org
3 av 5
Steve Coleman - Foto från Wikipedia CC
4 av 5
Martin Dahanukar - Pressfoto Martin Guggisberg, från martindahanukar.com
5 av 5
Musikaliska förgreningar - Foto Urban Göranson

Landskapsgitarr, zappakammarjazz, finsk klarinett och turkiskt groove

Kalejdoskop - Sen Musik med
Häng med när Urban Göranson slår knut på 2000-talets musik. Res med i den nutida bredden och njut av Heavy Breeze Ensemble som glänser med sin zappakammarjazz och Steve Coleman and Five Elements är tillbaka igen med nytt album som svänger för fullt av afrikansk jazz.
  

Som en mix mellan Ry Cooder och Arvo Pärt dyker Enrico Coniglio upp med sin ambienta landskapsgitarr. Från Wales hörs höstens pastoraldrottning Pamela Wyn Shannon som i gott sällskap av Obsil och den indisk-schweiziske trumpetaren Martin Dahanukar vävs samman med turkiskt groove av La Mirage och Björk slår sig samman med Dirty Projectors i When The World Comes To An End.
Från Peru hörs Radiokijada och från våra egna breddgrader blir det musik av Fredrik Österling, Ale Möller Band, Mats Edén & Tina Quartey och Kaija Saariaho. Dessutom hör vi Johns Zorn´s färgrika hyllningsmusik till kvinnorna i konsten framfört av damsextetten Jennifer Choi, Okkyung Lee, Carol Emanuel, Sylvie Courvoisier, Shayana Dunkelman och Ikue Mori.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista